Summa sumarum

Timmarna på den sista dagen innan hemfärd är räknade. Den sista av 111 dagar. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i siffror och det där med att räkna, men nu ska jag ge det en chans.

I 16 veckor har vi rest runt i fem länder. Under 111 dagar har vi besökt 24 städer. Vi har förflyttat oss med båt fem gånger, flugit två gånger. En mycket spännande dag körde vi moppe i vänstertrafik. 22 gånger har vi åkt buss, det är tillräckligt för att ledsna. Men ledsna är vi definitivt inte efter den här resan, mycket på grund av alla människor vi mött. Vi har fått en dansk kompis och en tysk kompis. Vi känner nu två skånska töser och två stockholmsbruttor. Vi kommer minnas Mike nr.1 och Mike nr.2 och vi är sugna att återförena kvartetten Team Giggels. Vi vet att det finns en fransman men fina ögon. 

Om våra 111 dagar har vi rapporterat hem genom fler än 70 vykort och 90 blogginlägg. Det finns två busiga hemligheter. Den ena tar vi med oss i graven och den andra får oss att skratta högt. Vi har köpt en ny väska var, det behövdes för att rymma våra erfarenheter och lärdomar. Vi har lärt oss att två tuk-tuk partyn verkligen är två tuk-tuk partyn för mycket. Vi har lärt oss att ibland kan vi dricka två buckets och ibland kan vi bara dricka två öl. Vi vet nu hur fyra olika vattenfall i Asien ser ut, två av dem har vi badat i. Att bada i de andra två skulle ha kortat ner vår resa med tre månader. Vi har upplevt hur det känns att befinna sig 30 m under havsytan och hur det känns att vandra omkring i 40 gradig värme. Vi vet att ett myggbett kan räcka i 14 veckor.

Under våra tre och en halv månader på luffen har vi unnat oss två manikyrer och en pedikyr. En gång var vi matförgiftade i två dagar och en annan gång betalade vi för två jordnötsmör men fick en. Eftersom jag tycker att man ska läsa något varje kväll har vi burit runt på, och läst, tio olika böcker. Dessutom är det spännande att läsa om vart vi ska, därför vi har haft med två guideböcker på färden. Det hände dock en gång att vi glömde läsa det finstilta och köpte en tvål som blekte oss. Det kompenserade vi genom att bo vid stranden i tre veckor, men det är 14 dagar sedan vi solade sist. Tre gånger har vi tappat ett par solglasögon. Vi har därför bara med oss två solglasögon hem. I övermorgon åker vi hem. Om 24 + 8 timmar sätter sig två tjejer på det första flyget mot hemma. Jag är inte så förtjust i siffror och att räkna, men det här räknar jag som mitt livs äventyr!

/Vickan


Kommentarer:

1 Sture:

skriven

Man får tacka för dessa fantastiska berättelser och anekdoter.
Det har varit kul att kunna följa med på eran resa.
Håller nu tummarna att resan hem går bra.
Ses på flyget i Kiruna.
Kram Noella o Sture

2 Kerstin:

skriven

Tredje gången gillt...
Det har varit riktigt roligt att läsa era kluriga, underfundiga, intressanta och spännande historier på er blogg! :)
Så mina tips om yrkesval är "De resande reportrarna" eller "Veckans kåserier med Vickan och Nattis". I vilket fall som helst ingår det att ni förbereder er med ordentliga studiebesök runt om i världen. Naturligtvis ingår det att familj och släkt får följa med på några reportage...

Välkomna hem!!!

3 Mia:

skriven

Vi tackar också för att vi fått ta del av er resa och allt spännande ni har varit med om.Tänk på att vissa av oss inte ens kom iväg på en tågluff när vi var unga...Nåja,mycket annat skoj har vi väl hunnit med:). Vi önskar er en skön hemresa och vet att ni är mycket efterlängtade! Kram från Mia och Lars

Kommentera här: