Sungirls has arrived

Efter en hel natts skumpande och trängsel med människor på en nattbus (inflikande: vietnameserna må se späda ut - men trängas på en buss det kan de) anlände vi tillslut till Nha Trang. Slitna och trötta tog vi upp jakten på boende. Trotts denna trötthet lät vi oss inte påverkas av ettriga hotellinkastare på dödsfordonet moped utan marscherade målmedvetet i snabb takt och hittade ett mysigt boende. Detta mysiga boende skulle enligt vår billigt införskaffade (lika med lånade) Lonely Planet från 2009 erbjuda riktigt billiga rum. På grund av vad vi misstänker vara en uppgraderande renovering av stället låg det inte längre inom prisklassen backpackers. Dock förbarmade sig den fina receptionisten över två slitna flickor och gav oss ett riktigt fint pris. Vi stoltserar nu med minibar, AC och kabel-tv. Ungefär i den här humörshöjande andan fortskred vår dag!

Efter en dusch och en power nap på ca 2h drog vi oss upp ur det zombietillstånd som så lätt smyger sig på efter en tur på en nattbuss och gav oss ut på stadens gator. Några stapplande steg och en korsad gata senare hade vi lokaliserat en italiensk restaurang som stoltserade med skylten Best pizza in Nha Trang.  Längtan efter en riktig pizza var för stark för att motstå och vi kände oss trygga nog att ge efter för vårt sug då en tvättäkta italiano uppenbarat sig i dörröppningen! Lika sant som att Annas pepparkakor är godast och att solen går upp i öst, lika sant är det att italienaren i Nha Trang kan baka pizza! Efter att ätit och minglat oss fram till ett ordentligt matkoma kände vi oss mycket tillfreds med tillvaron. Italienaren visade sig ha fler strängar på sin lyra än bara pizzabageri, han kunde även knepen för att charma två svenska töser. För sig själv, och alla andra gäster i restaurangen, fastslog han att vi är The Sun Shine Girls eftersom att vi, liksom solen, uppenbarade sig i Nha Trang idag. I ren tacksamhet (inbillar vi oss) bjöd han oss därför på efterrätt vilket fick oss att le ikapp med solen!

Riktigt mätta och tacksamma styrde vi våra steg mot stranden som följer hela Nha Trangs centrum och är belägen inte allt för långt från vårt boende. Om vi nu medger lite försiktigt att en viss hemlängtan och nedräkningar till hemfärd har varit påtaglig de senaste dagarna var den nu som bortspolad. Ljudet från vågorna som slogs in mot stranden och havets magiska förförande gav oss en ny påtändning till vår resterande tid här i Sydostasien. Klart att vi saknar några nära och kära där hemma men vi har ännu en del att hinna med innan vi är klara här.

Puss och kram!

/NV